Integrale geneeskunde


Binnen IMC Visana zijn twee artsen integrale geneeskunde werkzaam.
Onder integrale geneeskunde vallen vormen van geneeskunde die aanvullend zijn op de reguliere geneeskunde. De patient en arts werken samen om genezing te bereiken op een natuurlijke wijze. Hierbij wordt gebruik van wetenschappelijke inzichten.
Er wordt gestreefd naar een optimale balans, gezondheid of veerkracht, waarbij gebruik wordt gemaakt van het zelfherstellende vermogen van het systeem mens. Voor acute klachten is de huisarts het eerste aanspreek punt.
Er wordt samen gekeken naar de oorzaak van de chronische klacht van de patient en hoe deze klacht op  een natuurlijke basis zonder chemische middelen behandeld kan worden.

In consulten wordt met een klinische blik naar patiënten gekeken. En er wordt geluisterd naar de wensen, behoeften en verwachtingen van de patiënt t.a.v. het oplossen van vaak (chronische) klachten en ziekten. Ook wensen t.a.v. het toepassen van veranderingen in voeding en leefstijl, gelden als uitgangspunt. Op basis van de klinische ervaring wordt een diagnose gesteld en worden werkzame stappen in de praktijk toegepast. Het best (beschikbare en wetenschappelijk) onderzochte bewijs van effectiviteit geldt in de behandeling. Er wordt gebruik gemaakt van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Onze specialisten

Kathrin Deutsch is Arts AVIG bij IMC Visana

Kathrin Deutsch

Integraal arts
Amsterdam
"Als Integraal arts met 30 jaar ervaring is het mijn doel om bij te dragen aan het pad van mijn patiënten met compassie en brede kennis."
Kim van Wetten is Integraal Geneeskundige bij IMV Visana

Kim van Wetten

Integraal arts
Amsterdam
"Ik leer mijn patienten om hun zelfhelend vermogen aan te spreken en in hun kracht te zijn. Zo nodig bied ik ondersteuning als het echt niet gaat."
Dete is integraal huisarts bij IMC Visana

Dete Geerdink-Hollemans

Integraal huisarts
Zwolle
"Mijn missie als integrale arts is om samen met jou te kijken wat jouw lijf je wilt vertellen, om zo tot de oorzaak van de klacht te komen. "
eva_ foto

Eva Noorda

Arts integrative medicine & transformatiecoach
Amsterdam & Zwolle
"Eva is chirurg oncoloog en arts integrative medicine"

Neem contact op

Neem contact op met IMC Visana of maak gelijk een afspraak!