Kathrin Deutsch

Toen ik 16 jaar oud was heb ik bewust besloten om arts te worden. Ik wilde alles weten over het lichaam en wilde mensen helpen om weer ‘gezond’ te worden. Na mijn studie en co-schappen in Engeland ben ik opgeleid tot huisarts. Inmiddels ben ik 30 jaar arts en heb ik 10 jaar gewerkt als huisarts in 3 verschillende landen (Engeland, Hong Kong en Nederland). Sinds 10 jaar heb ik mijn eigen praktijk als Integraal arts.

Ik zou mijn praktijk nu omschrijven als een samensmelting van reguliere en complementaire geneeskunde. Het ‘verhaal’ van de patiënt (de anamnese, levensloop vanaf voor de geboorte) staat centraal. Er wordt gebruik gemaakt van regulier onderzoek, complementair onderzoek, natuurlijke en orthomoleculaire middelen plus lijfstyle geneeskunde. Reguliere middelen worden waar nodig ook ingezet. Toch is het ‘doel’ niet altijd ‘genezing’ zoals ik me dit als 16-jarige heb voorgesteld. Er is eigenlijk geen doel. Mijn taak is om bij te dragen aan het pad en de zoektocht van de mensen die bij mij komen. Dat is bij iedereen anders, individueel, bijzonder en boeiend, nooit goed of slecht. De situatie is vaak complex en gevoelig. Het voelt als een eer om daar deel van te mogen uitmaken.

Mijn streven is om met compassie, mededogen en brede wetenschappelijk onderbouwde kennis, de nodige aandacht te besteden aan mensen met chronische ziektebeelden. Ik streef naar vooruitgang en verbetering op fysiek en emotioneel vlak en geloof in de mogelijkheid van genezing. Een diepe acceptatie van de situatie die zich nu voordoet en het vertrouwen in dit deel van het pad is voor mij ook een onmisbaar deel van dit proces.

Ik ben heel blij om deel te mogen uitmaken van IMC Visana. Door een goede samenwerking binnen een team met meerdere medische disciplines, en door regelmatig interdisciplinair met elkaar te overleggen, kunnen we nog meer betekenen voor mensen die onze ondersteuning zoeken.

Neem contact op

Neem contact op met IMC Visana of maak gelijk een afspraak!