Osteopathie

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot gewrichten. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op de beweging van het lichaam én op de bewegingen in het lichaam, met als doel om de gezondheid van de mens te optimaliseren.

Daarbij gaat Osteopathie uit van het concept dat de mens als levend organisme een structurele- én functionele eenheid is (anatomisch én fysiologisch). Structuur en functie beïnvloeden elkaar wederzijds via vasculaire- (bloed), neurologische- (zenuw), lymfatische- (afvoer en afweermechanismen), endocriene- (hormonen), biomechanische- (beweging) en psychologische wegen. Deze systemen zijn in iedereen aan het werk om die persoon gezond te houden en/of een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet naar behoren, dan kan dat consequenties hebben voor al deze systemen.

Voor een beter beeld bij Osteopathie helpt allicht de volgende metafoor: Zou bij u thuis het licht in de gang het niet meer doen, dan vervangt u waarschijnlijk de lamp. Een Osteopaat vervangt niet alleen de lamp, de Osteopaat onderwerpt direct ook de stroomtoevoer, de lichtschakelaar en de stoppenkast aan een onderzoek. Want het kan natuurlijk gewoon slijtage zijn van de lamp, maar het kan ook zijn dat er te veel of te weinig stroom wordt afgegeven, in welk geval uw volgende lamp het waarschijnlijk ook niet lang gaat doen.
Voor de Osteopaat is dan ook de persoon die op visite komt het uitgangspunt van de behandeling, niet de kwaal waar die persoon eventueel aan leidt.

Onze specialisten

Abdel Chimal is osteopaat bij IMC Visana

Abdel Chimal

Osteopaat
Amsterdam
"De holistische aanpak binnen de osteopathie spreekt mij enorm aan. Als osteopaat benader ik de mens als geheel: fysiek, mentaal, energetisch en spiritueel."
Vincent Komen is Ostheopaat bij IMC Visana

Vincent Komen

Osteopaat
Amsterdam
"Waar een fysiotherapeut vaak alleen lokaal behandelt, kijkt een osteopaat naar het geheel en daardoor ook naar de oorzaak van de klacht. "
Ilona Laarman is Osteopaat bij IMC Visana

Ilona Laarman

Osteopaat
Amsterdam & Zwolle
"Osteopathie gaat uit van de filosofie dat het lichaam moet worden gezien als één geheel, je moet ieder kwetsuur zien in de context van het hele lichaam."
Omer Ben Zvi is Ostheopaat bij IMC Visana

Omer Ben Zvi

Osteopaat
Amsterdam
"Als (sport)osteopaat besteed ik ruim aandacht aan personen als geheel en onderzoek ik het lichaam zowel klinisch als gevoelsmatig. "
Chantal Groenewold is Osteopaat bij IMC Visana

Chantal Groenewold

Osteopaat
Zwolle
"Ik heb altijd al interesse gehad in het menselijk lichaam en tot wat het allemaal in staat is."
Julia Engelbracht is Osteopaat bij IMC Visana

Julia Engelbrecht

Osteopaat
Zwolle
"Niet de klacht maar jij als geheel staat centraal, waarbij iedere klacht een nog niet opgeloste puzzel is. Mijn visie is het oplossen van deze puzzel."
foto_markdouw

Mark Douw

Osteopaat
Zwolle
"Op zoek gaan naar de oorzaak om gecompliceerde klachten ook echt effectief te kunnen behandelen."

Neem contact op

Neem contact op met IMC Visana of maak gelijk een afspraak!