Pilates

Als je op zoek bent naar een effectieve manier om je lichaam in vorm te krijgen en te houden, dan is Pilates misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Pilates is een krachtige trainingsmethode die gericht is op het versterken van de kernspieren, het verbeteren van de flexibiliteit en het bevorderen van de algehele lichamelijke gezondheid.

De oefeningen zijn gericht op het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Bovendien is Pilates een low-impact training, wat betekent dat het minder belastend is voor je gewrichten en dus ook geschikt is voor mensen die herstellen van blessures.

Een ander voordeel is dat het je helpt om een betere lichaamshouding te ontwikkelen. Door regelmatig Pilates te beoefenen, verbeter je je lichaamsbewustzijn en leer je hoe je je spieren kunt gebruiken om je houding te verbeteren en pijn te voorkomen. Door regelmatig deel te nemen aan Pilates lessen, zul je al snel merken dat je meer kracht, flexibiliteit en algehele lichamelijke gezondheid hebt ontwikkeld.

Naast de fysieke voordelen van, is Pilates ook een holistische benadering van het lichaam. Het richt zich namelijk niet alleen op het versterken van de spieren, maar ook op het verbeteren van de algehele lichaamsbewustzijn en het bevorderen van de geestelijke gezondheid.

Door Pilates te beoefenen, leer je niet alleen hoe je je spieren en gewrichten beter kunt gebruiken, maar ook hoe je je ademhaling kunt controleren en je geest kunt ontspannen. Dit kan helpen om stress en spanning in het dagelijks leven te verminderen en een gevoel van innerlijke rust en welzijn te bevorderen.

De holistische benadering benadrukt ook het belang van balans en harmonie in het lichaam. Door te werken aan een evenwichtige verdeling van de spierkracht en het bevorderen van een goede lichaamshouding, kan Pilates helpen om blessures te voorkomen en het lichaam in een gezonde en evenwichtige staat te houden.

Kortom, Pilates biedt niet alleen fysieke voordelen, maar kan ook bijdragen aan een gevoel van welzijn en innerlijke balans. Door regelmatig Pilates te beoefenen en te werken aan een gezonde geest-lichaam verbinding, kun je je algehele gezondheid en welzijn verbeteren en genieten van een hogere kwaliteit van leven.

Onze specialisten

Janieck Backers is pilates master bij IMC Visana

Janiek Backers

Pilates trainer
Zwolle
"Tijdens de Pilates training ga jij samen met ons op zoek naar de zwakke schakels in het lichaam. Master Pilates is kleinschalig en persoonlijk."
Henriët van Dalen is Pilates master trainer bij IMC Visana

Henriët van Dalen

Pilates trainer
Zwolle
"Tijdens de Pilates training ga jij samen met ons op zoek naar de zwakke schakels in het lichaam. Master Pilates is kleinschalig en persoonlijk."

Neem contact op

Neem contact op met IMC Visana of maak gelijk een afspraak!