Dafna Suskind

Praktijk voor Mesologie en Orthomoleculaire therapie

Ik ben Dafna Suskind (1973) en werk als mesoloog en orthomoleculair therapeut.
In mijn praktijk richt ik mij voornamelijk op klachten die een (in)directe relatie met de vertering kunnen hebben zoals ontstekingsklachten, vermoeidheid, verteringsklachten, Prikkelbaar darm syndroom, Diabetes II, en diverse huidklachten bij kinderen en volwassenen. Via de diagnosemethoden kunnen fysiologische dysfuncties en voedselintoleranties in het lichaam opgespoord worden en wordt er vervolgens een op maat gemaakt voeding-, leefstijl- en supplement advies gegeven.
Mijn doel is om de individuele balans en het zelfgenezend vermogen te ondersteunen, en zo bij te dragen aan de kwaliteit van het leven van de cliënt.

Mesologie

Mesologie is een concept in de geneeskunde waarin reguliere kennis (anatomie, pathologie, neurologie, fysiologie en biochemie) aangevuld wordt met kennis uit de complementaire geneeskunde (Traditional Chinese Medicine (TCM), Ayur Veda, Homeopathie, Fytotherapie (kruidenleer)). Iedere patient wordt totaal onderzocht en de vitale functies worden in kaart gebracht via pols-tong onderzoek en de electrofysiologische diagnostiek. Zo ontstaat een beeld met goede functies en dysfuncties. Vanuit de dysfuncties wordt gekeken naar hun bijdrage bij het onstaan van de klachten. Hierbij wordt alle informatie bij elkaar gebracht’ ziekte geschiedenis, typologie, gewoonten etc. Via de electrofysiologische diagnostiek wordt bepaald of er behoefte is aan extra vitaminen, spore-elementen, mineralen of aminozuren en wordt doorgemeten welk supplement(en) in uw unieke toestand van toepassing is.

Orthomoleculaire therapie

In de praktijk combineer ik mesologie met orthomoleculair therapie.

In de orthomoleculaire therapie maak ik gebruik van aanvullend (laboratorium)onderzoek zoals:
Ontlastingsonderzoek: een ontlastingsonderzoek geeft meer inzicht over de darmflora, microbioom, de aanwezigheid van parasieten, candida of schimmels, lekkende darm, glutenintolerantie, ontstekingswaarden.
Bloedonderzoek: een bloedonderzoek geeft onder andere meer inzicht in het hormoonprofiel, vitaminen, spoorelementen, voedingsscreening op intoleranties IgG-IgG4.
Haaranalyse: analyse van mineralen en zware metalen.
Neurotransmitters: via een urine test en/of een vragenlijst krijg je inzicht in de factoren die je breinprestaties beïnvloeden, waaronder de stressgevoeligheid en de invloed daarvan op breinprestaties zoals geheugen, en breinherstelcapaciteit.
SKB-test: bloedtest (via een vingerprik). Geeft informatie over het functioneren van de organen (zoals lever, darmen, longen etc.) over de stofwisseling (van b.v. de hormonen), over belastingen (zoals zware metalen) en tekorten (zoals beschikbaarheid of opname van mineralen). Deze test geeft inzicht in de stofwisseling die in de cel plaatsvindt en of de stofwisseling in de cel voldoende functioneert en waar de stofwisseling verstoord is.

Mijn doel is om de individuele balans te ondersteunen, het zelf genezend vermogen in gang te zetten en zo bij te dragen aan de kwaliteit van het leven van de cliënt. Heeft u last van chronische of onbegrepen klachten? Onderzoek en behandeling vanuit een andere invalshoek kan dan uitkomst bieden.

Hartelijke groet,

Dafna Suskind

Neem contact op

Neem contact op met IMC Visana of maak gelijk een afspraak!