Psychotherapie

Soms loopt het leven niet zoals je wilt. Je merkt dat je last begint te krijgen van stress, angst, somberheid, of herinneringen die je niet meer los laten. Het lukt niet altijd om daar zelf vanaf te komen. In dat geval is het goed om hulp te zoeken bij een psycholoog. Ik help je graag verder.

In mijn behandeling maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie (afgekort als CGT). Bij CGT ga je aan de slag met je gedachten, je gedrag en je gevoelens. Je leert praktische vaardigheden om dingen op een nieuwe manier aan te pakken, wat vaak tot een ander resultaat leidt dan je gewend bent. Daarnaast onderzoek je gedachten die ten grondslag liggen aan je gevoelens en je gedrag en leer je vervolgens om op een andere manier naar de situatie te kijken.

Ik kan je helpen bij angst, depressie, paniekaanvallen, negatief zelfbeeld, onzekerheid, gebrek aan assertiviteit, stress, burn-out, overspanning, onverwerkte traumatische gebeurtenissen, rouw en nog vele andere klachten, informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw situatie.

Mijn behandelingen worden volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Het is dan wel nodig dat de huisarts je verwijst en er sprake is van een diagnose. Let op dat wel je eigen risico aangesproken kan worden.

Onze specialisten

Vincent Sparenberg is Psycholoog en cognitief gedragstherapeut bij IMC Visana

Vincent Sparenberg

GZ psycholoog
Amsterdam
"Als therapeut vind ik het belangrijk dat mijn cliënt op de eerste plek komt. Ik stel mensen op hun gemak en ben benieuwd naar hun verhaal."

Neem contact op

Neem contact op met IMC Visana of maak gelijk een afspraak!