Podotherapie

Mijn naam is Marieke Goossens en ik ben werkzaam bij Voetportaal als podotherapeut plus. Een podotherapeut is opgeleid om te kijken vanuit de voet. Hoe staat een voet hoe beweegt een voet en kan dit verklaren waarom er klachten ontstaan. U kunt dus niet alleen voor voetklachten maar ook voor knie, heup en rugklachten terecht bij een podotherapeut.

Mijn behandeling is gericht op houdings- of bewegingsklachten. Deze klachten zijn vaak het gevolg van een probleem dat zich elders in het lichaam bevindt. Zo heeft de voet veel invloed op de knie, heup en rug maar ook andersom. Hiervoor heb ik een 4 jarige HBO-bachelor afgerond en daarnaast bij VoetPortaal verder opgeleid door een orthomanuele arts. Hierbij heb ik geleerd dat een klacht vaak niet op zichzelf staat. Zo beperkt ik mij niet tot de voet maar durf ik verder te kijken naar eventueel andere invloeden uit het lichaam.

Daarnaast probeer ik altijd een duurzaam effect te creëren. Dit wordt gedaan door een combinatie van orthomanuele technieken en eventueel corrigerende zolen. Uitgangspunt blijft voor mij een goede afwikkeling van uw voet. Een zool kan dit sturen zodat uw voet leert om de goede beweging weer zelf te maken. Het streven hierbij is altijd na een aantal maanden te kunnen stoppen met het gebruiken van de corrigerende zool. Binnen VoetPortaal zijn podotherapeuten, fysiotherapeuten en artsen werkzaam zodat wij een brede kijk op uw klachten hebben en een breed scala aan behandelingen hiervoor kunnen toepassen.

Daarnaast heb ik intern de opleiding voor nagelresectie met fenol afgerond waarmee ik gespecialiseerd ben in het behandelen van ingegroeide teennagels. Deze behandelingen kunnen echter alleen uitgevoerd worden op onze locatie bij de Borgloonstraat in Amsterdam Nieuw-Sloten.

Door mijn affiniteit met het behandelen van kinderen zal ik in 2022 beginnen aan de post-bacheloropleiding tot kinderpodotherapeut.

U kunt bij mij terecht voor:

– Voetklachten

– Knieklachten

– Heupklachten

– Rugklachten

– Standsafwijkingen aan de tenen

– Ortheses

– Correctie zolen

– Orthomanuele therapie voor de voet en enkel

– Nagelproblematiek (bijvoorbeeld ingroeiende teennagels)

Daarnaast kunt u bij de rugexperts binnen VoetPortaal terecht voor

– Orthomanuele behandelingen van de rug.

Onze specialisten

Marieke Goossens is Podotherapeut bij IMC Visana

Marieke Goossens

Podotherapeut
Amsterdam
"Marieke Goossens is als podotherapeut plus werkzaam bij Voetportaal."

Neem contact op

Neem contact op met IMC Visana of maak gelijk een afspraak!