Yoga rond zwangerschap en geboorte

Yogadocente Sanne van Gaalen over haar lessen bij IMC Visana:

Mijn lesstijl wordt gekenmerkt als aards, speels en verbindend. Ik vind het belangrijk dat jij naar huis gaat met een lichaam dat soepeler en sterker aanvoelt dan voordat je de les binnenkwam, een kalme geest, een hart gevuld met liefde, dankbaarheid en compassie en een lach op je gezicht.

Bij Visana geef ik wekelijks vier groepslessen op de maandag. Deze lessen zijn een fijn moment om je te verbinden met anderen in een vergelijkbare fase van hun leven. Ik geloof in de kracht van delen en inspireren. Het herkennen van andere ervaringen en erkend worden in jouw verhaal werkt helend als een natuurlijk medicijn. Ook ik deel rijkelijk vanuit mijn eigen ervaringsdeskundigheid, nadat ik in december 2019 moeder ben geworden.

Fertiliteitsyoga

Kinderen krijgen is helaas niet voor iedereen met een kinderwens vanzelfsprekend. Vrouwen in deze situatie ervaren vaak onzekerheid, angst en stress. Vandaar dat we ons in deze les vooral richten op rust, en het opladen van vertrouwen en energie. Ook passen we visualisatie technieken toe waarbij we ons energetisch openen om nieuw leven verwelkomen.

Zwangerschapsyoga

Het doel van deze les is om soepel, sterk en ontspannen te blijven tijdens je zwangerschap, en vertrouwen te krijgen in je lichaam als voorbereiding op de bevalling. Diverse thema’s komen aan bod, zoals ademtechnieken, pijn in de onderrug, bekkenbodeminstabiliteit en leren omgaan met angst en pijn.

Deze yogalessen zijn een mooie balans tussen inspanning en ontspanning. We nemen de tijd om bewust te ervaren hoe jouw veranderende lichaam op dat moment voelt, oefeningen te doen die hierbij aansluiten, ervaringen uit te wisselen met andere vrouwen en contact te maken met het kindje in je buik.

Ervaring met yoga is niet nodig en je kunt op elk gewenst moment instromen vanaf de vierde maand van je zwangerschap tot de laatste dag voor de bevalling. Zwangerschapsyoga wordt vanuit aanvullende verzekeringen soms vergoed. Je kunt dit navragen bij je eigen zorgverzekeraar.

Mama & baby yoga

Na de geboorte van je kind is het belangrijk dat je lichaam weer goed herstelt. In deze lessen doen we spierversterkende, ontspannings- en meditatieve oefeningen. De buikspieren en bekkenbodem krijgen hierbij extra aandacht. De yoga houdingen worden gedaan terwijl je kindje veilig naast je ligt. Ook zullen we oefeningen doen samen met je baby om op een speelse manier de band met je baby te versterken. Samen ontspannen en tot rust komen is een belangrijk element in deze lessen. Waarschijnlijk heb je hier als nieuwe en /of werkende moeder veel behoefte aan! Babies zijn welkom totdat ze gaan kruipen. Kom je liever alleen naar deze les? Dat mag natuurlijk ook.

Yin/Yang yoga

Een yin yang yogales richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Het yin gedeelte focust zich vooral op zittende en liggende houdingen. Het yang gedeelte is iets actiever en bestaat vaak uit staande houdingen. Zowel in de yin als in de yang houdingen wordt gelet op ademhaling en krijg je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken. Deze les is toegankelijk voor iedereen.

Privé les

Tijdens een privé les pas ik de yogahoudingen, ademhalings- en mindfulnessoefeningen aan naar jouw wensen en mogelijkheden. Er is aandacht voor specifieke klachten en we doen oefeningen die je lichaam sterker en soepeler maken. Ook leer je hoe je dit kunt toepassen in je dagelijks leven zodat eventuele klachten kunnen verminderen.

Een privé les is mogelijk bij Visana op de maandag van 13:00- 14:00 uur en in overleg ook op een ander tijdstip of locatie.

Rooster elke maandag in studio 1:

13:00- 14:00 uur: Privéles Yoga- voor specifieke wensen

14:15- 15:15 uur: Mama & baby yoga

15:30- 16:30 uur: Zwangerschapyoga

16:45- 17:45 uur: Yin/Yang yoga – voor iedereen

18:00- 19:00 uur: Zwangerschapsyoga

19:15- 20:15 uur: Fertiliteitsyoga

Praktische informatie

De groepslessen duren 60 minuten. Bij het aanmelden hoor ik graag of jij specifieke klachten hebt. Op deze manier kan ik de yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en mindfulness-technieken aanpassen aan jouw mogelijkheden.

In verband met Covid-19 en de geadviseerde 1,5 meter afstand is er op dit moment plaats voor maximaal 5 deelnemers per les. Meld je dus tijdig aan, zodat ik een mat voor jou kan vrijhouden. De matten worden na elke les grondig gereinigd met desinfectie spray.

Tarieven

Losse les (60 min): €17,50 – eenmalig geldig

5 lessen (60 min): €85 – 6 weken geldig

10 lessen (60 min): €165 – 12 weken geldig

Privé les: €65 per uur

Een privé les is mogelijk bij Visana op de maandag van 13:00– 14:00 uur en in overleg ook op een ander tijdstip bij jou thuis of op een andere locatie.

Voor meer informatie over de lessen of om je aan te melden voor een les:

Website: www.inyourelements.nl

Email: sanne@inyourelements.nl

Tel: 06 15373791