Els Tuininga

Hormonale klachten, daar help ik je graag van af! Ervaar je problemen rondom je menstruatie? Ben je vermoeid? Heb je buikklachten? Heb je huidklachten? Wil je fit en gezond een zwangerschap ingaan? Daar kan ik je bij helpen!

Waarom Hormoontherapeut?

In mijn jaren als Verpleegkundig Specialist in het ziekenhuis, begeleidde ik veel mannen en vrouwen die last hadden van klachten ten gevolge van (onder andere) hormonale disbalans, die in vele gevallen voortkwam uit de behandeling voor kanker. Ik liep er tegenaan dat er weinig of geen aandacht werd besteed aan de invloed van leefstijl en voeding op het voorkomen of verminderen van deze hormonale klachten.

Doordat ik nieuwsgierig was naar deze mogelijke oplossingen, ben ik de anderhalf jarige opleiding tot Hormoontherapeut bij Hormoon Community Nederland gaan volgen. Al snel werd mij duidelijk dat mijn passie ligt in het helpen van vrouwen die in het proces zitten voor een zwangerschap, tijdens een zwangerschap of na een zwangerschap. Vrouwen die zo fit en gezond mogelijk een zwangerschap in willen gaan, vrouwen die zwanger willen worden maar dit om verschillende of onbekende redenen nog niet is gelukt (en willen onderzoeken wat ze met voeding en leefstijl kunnen doen om de kans hierop te vergroten) en vrouwen die bevallen zijn en zich nadien hormonaal niet in balans voelen en dit graag willen veranderen. Mocht jouw situatie nou net even anders zijn, dan mag je mij natuurlijk ook benaderen!

 

Hoe ziet een traject eruit?

Nadat we kort kennis met elkaar hebben gemaakt, stuur ik je een vragenlijst toe, die we vervolgens bespreken tijdens een consult. Wanneer je aanvullende onderzoeken (zoals bijvoorbeeld een bloedtest) wil laten doen, nemen we die op dat moment ook af. Naar aanleiding van de vragenlijst, het gesprek en de eventuele uitslagen van de aanvullende onderzoeken maak ik een persoonlijk voor jou geschreven behandelplan. Het verdere vervolg is afhankelijk van het pakket wat je van tevoren bij mij afneemt, dus waar je zelf voor kiest.

 

Ik ben een gezellig, vrolijk, nuchter en praktisch mens, wat ik ook uitdraag tijdens mijn consulten en in het geschreven behandelplan. De adviezen die ik geef stem ik af op jouw situatie zodat ze ook op de lange termijn voor jou haalbaar zijn.

Neem contact op

Neem contact op met IMC Visana of maak gelijk een afspraak!