Maxime Nelissen

Office manager IMC Visana

Toen ik mijn Bachelor Communicatiewetenschap aan de UvA afrondde, wist ik dat dit niet het verdere pad voor mij zou zijn. Ik ben geboren in Amsterdam en op mijn 12e verhuisd naar een klein frans dorpje. Na mijn middelbare school afgerond te hebben in Frankrijk, heb ik de studie gekozen die mij het ‘veiligst’ leek en was ik weer terug in Amsterdam. Natuurlijk niet de beste reden om een studie op uit te kiezen!

Even dus geen veiligheid meer voor mij, de onrust moest uit mijn lijf. Ik wilde avontuur. Spullen gepakt, en voor driekwart jaar vertrokken naar Nieuw-Zeeland en omliggende landen. Wat een heerlijkheid en pracht was hier te vinden. Zoveel verbinding gevonden met de natuur, de mensen, de verschillende culturen en mezelf. Hier ontdekte ik dat ik verder wilde werken vanuit verbinding tussen lichaam en geest, en elkaar. Mijn liefde voor yoga en massage ontstond. Ik vond een thuis ver weg van huis. Terug in Amsterdam, besloot ik een massage-opleiding te volgen.

Ik heb met veel liefde en aandacht jarenlang als masseuse gewerkt, maar het begon weer te kriebelen in mij. Ik wilde meer. Fysiotherapie? Ik voelde het niet helemaal. Een yoga-opleiding er achteraan geplakt. Deze heb ik met plezier afgerond, maar voelde mij niet helemaal voldaan in mijn zoektocht. Ik wilde trajecten ingaan met mensen die het nodig hadden, verder kunnen helpen dan verlichting bieden met mijn massages en yoga-kennis. Ik wilde meer kennis over het menselijk lichaam. Mijn wetenschappelijke brein was aan uitdaging toe, ik had zin om weer vol en lekker pittig te studeren.

En zo begon ik dit jaar aan de opleiding Osteopathie. Hier vond ik de holistische, integrale kijk op het lichaam met een goede brok wetenschappelijke kennis gecombineerd. Precies waar ik naar op zoek was. Genoeg rust en kracht vond ik in mij om de uitdaging van een 7-jaar durende studie aan te gaan. Ik voelde mij weer helemaal geaard. En waar zou ik mij in de tussentijd dan het beste kunnen vinden op werkgebied, dan in een Integraal Medisch Centrum! Tussen de osteopaten, mesologen, acupuncturisten, yogadocenten, noem maar op. Perfect, ik heb helemaal mijn plekje gevonden hier als Officemanager bij Visana, tussen de vele interessante disciplines en fantastische collega’s! Alsof het zo heeft moeten zijn.