Nanny den Exter

IMC Visana

Vanuit mijn jarenlange ervaringen in het coachen van mensen met autisme en in doceren van yoga, meditatie en mindfulness heb ik yogatherapie voor autisme ontwikkeld.
Mijn kracht ligt in acceptatie; liefdevol luisteren zonder oordeel, aanvoelen, verbinden en inspireren. Ik help je te leren loslaten om ruimte te scheppen voor verandering.
Mijn manier van werken is intuïtief, praktisch en met humor.

Waarom yogatherapie bij autisme.
Yoga gaat over het verbinden van het lichaam en de mind. Wanneer je volledig in beslag genomen wordt door de drukte in je hoofd is het moeilijk om je lichaam en lichaamssignalen waar te nemen. Yogatherapie helpt je om los te komen uit de stroom van gedachten, waardoor je bewust wordt van je lichaam.

In de yogatherapie-sessies leer je de signalen van je lichaam waar te nemen en hoe daarmee om te gaan. Zo kan je de energie uit het hoofd beter verdelen over andere delen van het lichaam. Je leert dat toe te passen in je dagelijks leven, zodat je klachten zullen verminderen of oplossen.

Yogatherapie bij autisme kan geschikt zijn bij:
• stress- en spanning gerelateerde klachten: vermoeidheid, slaapstoornissen, spanningshoofdpijnen, burn-out
• angstgedachten en obsessieve gedachten
• depressie
• spijsverteringsklachten
• rug- en nekklachten
• trauma

Praktische informatie
Yogatherapie sessie duurt 1,5 uur en begint met een intakegesprek van 1,5 uur om inzicht te krijgen wat jouw klachten zijn en waar de disbalans zit. Samen creëren we een programma met yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en mindfulness-technieken die passen bij jouw mogelijkheden.
De oefeningen uit de yogatherapie kun je goed zelfstandig thuis doen om zo het herstelproces te bevorderen. 

Tarief
€ 95 per sessie van 1,5 uur.
Mensen met een persoonsgebonden budget (PGB) kunnen in een aantal gevallen de kosten via een PGB-regeling vergoed krijgen.
Voor het maken van afspraak voor een kennismakingsgesprek of sessie:

www.innerlotus.nl
info@innerlotus
Nanny den Exter
06 1820957