Margot Ijf

Acupunctuur / Hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij trance als hulpmiddel wordt ingezet. Iedereen maakt dagelijks trancetoestanden mee: ergens helemaal in verdiept zijn. Trance is verhoogd niveau van bewustzijn, van een naar binnen gerichte, verhoogde concentratie. De trance slaat een brug tussen het bewuste en het onbewuste. Waarbij het denkvermogen even wordt uitgeschakeld en je beter bij het gevoel kan. Tijdens de trance sta je open voor suggesties en kan er therapeutische begeleiding worden ingezet. Je observerende vermogen blijft wel altijd aanwezig, zelfs tijdens diepe trance. Als het nodig is kan iemand meteen terugkomen in het normale denken.

In het onbewuste liggen alle pijnlijke momenten maar ook mooie momenten opgeslagen. Wat belangrijk is dat er ook de kracht aanwezig is om te veranderen. Om datgene te transformeren wat nodig is om je beter te voelen. Tijdens de behandeling wordt gekozen uit een breed scala van therapeutische technieken. De keuze hangt samen met het doel van de behandeling en met de problematiek en/of de hulpvraag. Verschillende stijlen, methoden en technieken worden versmolten tot een behandeling op maat.

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten, met als doel deze te verminderen of op te lossen. Het is voor veel problemen inzetbaar zoals: leegtes, verdrietige gevoelens, angsten en pijnen. Wetenschappelijk aangetoond zijn de goede resultaten bij behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom. De duur van de therapie is afhankelijk van de klacht en/of hulpvraag. Gemiddeld ligt dat op zes behandelingen. Voor meer informatie kan je kijken op mijn website: www.hypnotherapiepraktijkamsterdam.nl

Margot IJff

Hypnotherapiepraktijk Amsterdam