Birgit Gunzl

Osteopaat

Geboren en getogen in Wenen (Oostenrijk), ben ik in 1996 voor mijn eerste studie naar Nederland verhuisd. Sinds dien studeer, werk en leef ik hier met veel plezier.

Osteopathie was dan na afloop van een 13 jarige podium-carrière in Moderne Dans een hele organische keuze voor mij. Het vak verbindt mijn fascinatie voor het menselijke lichaam met mijn liefde voor het werken met mensen. De filosofie achter deze geneeswijze sluit dan ook aan naar hoe ik zelf naar het leven kijk. Alles is constant in beweging. Deze beweging maakt het mogelijk om in onze interactie met de omgeving voortdurend balans te vinden.

Ik heb een 7-jarige opleiding tot osteopaat gevolgd aan het College Sutherland in Amsterdam. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik mij verdiept in slaapproblemen, met name de werking van osteopathie bij chronische insomnia. Sinds 2021 ben ik werkzaam bij het Integraal Medisch Centrum Visana ter Amsterdam

Naast talrijke postacademische specialisaties, waaronder osteopathie voor kinderen en baby’s en gynaecologie, volg ik sinds 2018 ook een deeltijd opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht.