Alette Mulder

Hormoondeskundige en orthomoleculair voeding- en suppletieadviseur.

Ik heb Alette Mulder en in mijn praktijk de hormoonspiegel adviseer en begeleid ik vrouwen met hormonale klachten op het gebied van voeding, suppletie, beweging en stressreductie. Daarnaast geef ik presentaties en workshops over de werking van hormonen en de overgang en adviseer en ondersteun ik organisaties over het thema vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Ik zie veel vrouwen in de leeftijd 35-60 jaar die kampen met klachten die vaak als oorzaak hebben een disbalans in de hormonen. Denk hierbij aan gewrichtsklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, maar ook opvliegers. Wat ik merk is dat bewustwording en herkenning van de oorzaak van deze klachten dat dit al veel verlichting geeft. Daarnaast aanpassing van voedingspatronen, meer of andere beweging en stressreductie geeft verbetering van de algehele gezondheid. 

Na mijn Bachelor opleiding ben ik in de reclamebranche begonnen en vervolgens werkte ik elf jaar als makelaar in Amsterdam.

In 2012 kreeg ik eierstokkanker, waardoor ik van het een op het andere moment in de menopauze terecht ben gekomen. Ik ben toen gaan zoeken naar alternatieven om vitaal te worden tijdens deze periode. Alles wat te maken had met voeding, hormonen en leefstijl had mijn interesse en na veel kennis op te hebben gedaan en na

na afronding van diverse opleidingen zoals: medische basiskennis, hormoonfactor en een orthomoleculaire opleiding heb ik het roer totaal omgegooid en ben ik mijn eigen praktijk “De Hormoonspiegel” gestart.