Osteopathie

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot gewrichten. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op de beweging van het lichaam én op de bewegingen in het lichaam, met als doel om de gezondheid van de mens te optimaliseren.

Daarbij gaat Osteopathie uit van het concept dat de mens als levend organisme een structurele- én functionele eenheid is (anatomisch én fysiologisch). Structuur en functie beïnvloeden elkaar wederzijds via vasculaire- (bloed), neurologische- (zenuw), lymfatische- (afvoer en afweermechanismen), endocriene- (hormonen), biomechanische- (beweging) en psychologische wegen. Deze systemen zijn in iedereen aan het werk om die persoon gezond te houden en/of een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet naar behoren, dan kan dat consequenties hebben voor al deze systemen.

Voor een beter beeld bij Osteopathie helpt allicht de volgende metafoor: Zou bij u thuis het licht in de gang het niet meer doen, dan vervangt u waarschijnlijk de lamp. Een Osteopaat vervangt niet alleen de lamp, de Osteopaat onderwerpt direct ook de stroomtoevoer, de lichtschakelaar en de stoppenkast aan een onderzoek. Want het kan natuurlijk gewoon slijtage zijn van de lamp, maar het kan ook zijn dat er te veel of te weinig stroom wordt afgegeven, in welk geval uw volgende lamp het waarschijnlijk ook niet lang gaat doen.
Voor de Osteopaat is dan ook de persoon die op visite komt het uitgangspunt van de behandeling, niet de kwaal waar die persoon eventueel aan leidt.

osteopathielaarman.nl
Tel.  +31 20 238 49 82
         06 50 69 44 86
info@osteopathielaarman.nl