Hypnotherapie

Hypnotherapie is een onderdeel van de integrale psychotherapie die ik geef. Naast hypnotherapie maak ik gebruik van therapeutische gesprekken, systemisch werk en cognitieve therapie.

Tijdens de hypnotherapie maak ik gebruik van trance. Trance is een combinatie van diepe ontspanning en gerichte aandacht en is tegelijkertijd geruststellend. Je aandacht verschuift zich van je denkwereld naar je gevoelswereld. Het geeft je een verhoogd niveau van bewustzijn en een naar binnen gerichte, verhoogde concentratie. Het slaat een brug van het bewuste naar het onbewuste. Juist daar kun je inzichten krijgen, innerlijke conflicten en problemen oplossen en belemmerende overtuigingen los laten. Hypnotherapie is ook voor mensen die lichamelijke klachten hebben, die niet te verklaren zijn en het antwoord in zichzelf willen zoeken. Het helpt je de weg te vinden naar je eigen herstellende vermogen.

In het onbewuste liggen alle pijnlijke momenten maar ook mooie momenten opgeslagen. Wat belangrijk is dat er ook de kracht aanwezig is om te veranderen. Om datgene te transformeren wat nodig is om je beter te voelen. Tijdens de behandeling wordt gekozen uit een breed scala van therapeutische technieken. De keuze hangt samen met het doel van de behandeling en met de problematiek en/of de hulpvraag. Verschillende stijlen, methoden en technieken worden versmolten tot een behandeling op maat.

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten, met als doel deze te verminderen of op te lossen. Het is voor veel problemen inzetbaar zoals o.a.: lage eigenwaarde, hechtingsproblematiek, verslavingen en angsten.

Wetenschappelijk aangetoond zijn de goede resultaten bij behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom. De duur van de therapie is afhankelijk van de klacht en/of hulpvraag. Gemiddeld ligt dat op zes behandelingen. Voor meer informatie kan je kijken op mijn website: www.amsterdam-hypnotherapeut.nl

Margot IJff